2014-11-20_084744”Jänta ä ju fan tokig”

2006 sa gubbarna på Icas ljugarbänk ”Jänta ä ju fan tokig” när jag satte händerna i degen på fd vårdcentralen i lilla Junsele som vi hade byggt om till ett bageri.

Vi är ett småskaligt bageri mitt i Norrländska skogen som tillfredsställer alla skorpälskare och kakmonster med råge!

Mitt i byn ligger skorperian som varje dag släpper ifrån sig kaneldimmor och punschångor.

Kvalitet, smak, generositet & engagemang är vår röda tråd och vi älskar att slänga ner några extra nävar nötter och puffa på kanelförpackningen ett par gånger till för att krusa våra skorpätare lite extra.

Våra biceps kan skrämma vilken kotte som helst. Allt bakas omsorgsfullt för hand, frukter skrubbas & hackas, bär rensas och på hyllorna finns inga aromer eller essencer. Vi föredrar att skorpan smakar som den heter.

Ingenting lämnas åt slumpen. Allt vi lämnar ifrån oss skall ge en stark känsla av vad livet erbjuder när det är på topp!

Vi bakar allt från hederlig gammaldags veteskorpa till olika salta  och söta skorpor.

Det vi är mest glada över är att vi följer hela kedjan, allt från att omsorgsfullt välja råvaror till att lägga ner skorporna fint i påsen och stolt leverera våra verk.

Med många år av provsmak, snilleblixtar, en hel del platt fall och några extra gråa strån har vi nu ett 70-tal olika smaker som ligger på bakbordet.

Tänk att vi fortfarande visslar när vi går till jobbet!

signatur