Sök
Stäng denna sökruta.

Om oss

Emmas Skafferi startades 2006 i Junsele av Emma Tarberg och är sedan 2018 en del av familjeföretaget Mjälloms Tunnbröd. Emma var en fena på att baka skorpor och började som så många andra hantverksföretag, hemma i köket. Skorporna sålde hon till grannar och bekanta men att det skulle bli ett framgångsrikt skorpbageri var det inte alla som riktigt kunde tro. Som Emma själv uttrycker det så sa gubbarna på ICAs ljugarbänk ”Jänta är ju fan tokig” när hon satte händerna i degen på före detta vårdcentralen i lilla Junsele, som hon hade byggt om till ett bageri.

Under 2018, tolv år sedan starten, kände Emma att hon ville att hennes lilla skorpbageri, som nu hade växt till miljonomsättning, skulle fortsätta att utvecklas av någon annan. Efter en del funderingar så kontaktade hon Torbjörn på Mjälloms Tunnbröd i Ullånger. Hon tyckte att om någon skulle kunna förvalta hennes varumärke och skorpor så var det Mjälloms, som i mångt och mycket står för samma höga kvalitetstänk som Emma och med fötterna djupt rotad i Höga Kusten. Sedan hösten 2018 är Emmas Skafferi en del av familjeföretaget Mjälloms Tunnbröd och ligger numera i Ullånger.

Vi erbjuder ett genuint hantverk bakat med kärlek och äkta råvaror. Allt bakas för hand och vi lägger stor vikt vid val av ingredienser. Så långt som möjligt handlar vi ekologiskt och lokalproducerat. Det är grunden i våra produkters höga kvalitet!

Vi har stor variation av smaker på våra skorpor men gemensamt är att de alla innehåller äkta råvaror. Riven färsk citron, härliga chokladbitar eller hackad mandel. Riktiga lingon, blåbär och härlig kola. Njut av den som en klassisk kaffe- eller teskorpa men den passar även utmärkt med ett sött vin. 

Våren 2024 gjorde vi ett omtag i vårt varumärke, vi vill förmedla en lantlig, hemtrevlig men ändå modern känsla. I och med det här lanserade vi även fler produkter i skafferiet som te och karameller bland annat.